top of page
fitoconesa_Poster3.png

La Fito
Imagen : 
Fito Conesa + Alberto Soler


La Fito
Cantar como una cura posible.

EsclavoDeEsteAmorArtist Name
00:00 / 04:07

En el 2001 vaig arribar a Barcelona. Nova moneda, nova ciutat i noves possibilitats, tal com anuncien els neons que apareixen en les pel·lícules del mainstream hollywoodian. Neons que il·luminen les nostres retines cada vegada que algú agafa la maleta i es busca la vida a algun lloc, com si totes volguéssim ser una de les germanes de tu a Boston i jo a Califòrnia o, com si estiguéssim obligades a reproduir les aventures i desventures de Concha Piquer i el seu bagul creuant el toll camino a les Amèriques.

Jo soc folklòrica per repetició i insistència. Des de petit vaig créixer escoltant a Marifé de Triana, Imperio Argentina i sabia perfectament que Quintero, León i Quiroga havien escrit en vers la història i el sofriment de tota l'horda de ben pagades, maries i cruïlles.

Això de Paco España va ser més tard, un necessita posar distància emocional i temporal per a tornar a abraçar les seves estructures passades i admetre els seus referents. Abans que coplera vaig ser cuplista i molt abans ja estava escrit en els astres (per posar-nos dramàtics) que Barcelona seria la ciutat.
La meva mare havia crescut aquí fins als tretze anys i Hospitalet, la verema i el carrer Marcelino Esquiú ja eren part del camp semàntic familiar.
Moltes van ser i seran, moltes Tomates, Argentinitas, Germanes Conesa o Estrellitas. Moltes són i seran les que agafen la maleta, pugen a un tren, avió o autobús i posen terra pel mig a la recerca de noves narratives, conscients que romandre immòbils serà allargar un reconcome i una picazón que esborrarà qualsevol àpex de canvi, de poder ser, d'existir com a sobrenom, com a persona nova, com a cos lliure.

Un homenatge a les vides inscrites en un fos a la desaparició.
Un bregar i cantar els espais segurs de l'anonimat i les famílies triades.

fitoconesa_Poster_.png
fitoconesa_Poster2.png

"Mi vida privada", Paco España en la película Haz la loca... no la guerra (Ramón Truchado, 1976)

La Fito
Imagen : 
Fito Conesa + Alberto Soler

Todo sobre mi

Esta es tu página para escribir acerca de ti. Este espacio es una oportunidad para compartir tu experiencia y ventaja diferencial y lo que tu sitio tiene para ofrecer. Tus usuarios están genuinamente interesados en saber más, así que no temas compartir anécdotas personales para crear un lazo más personal.

Cada sitio tiene su historia que los hace únicos, y tus visitantes quieren escuchar la tuya. Este espacio es una gran oportunidad para proveer tus detalles personales. Incluye historias personales y hechos de interés para tus seguidores.

Haz doble clic en el texto para comenzar a editar tu contenido y asegúrate de incluir los detalles relevantes para los visitantes de tu sitio. Si tienes un negocio, asegúrate de compartir tu experiencia profesional. Explica tus valores y compromiso para tus clientes y destácate de la competencia. Agrega una foto, una galería o video para llamar más la atención.

bottom of page